INDICACIONS I PAUTES MATERNITAT

El primer i més important de tot, us heu de sentir còmodes amb el vestuari, i està clar que és un moment en què el cos de la dona està experimentant molts canvis, així que és normal si us costa una mica trobar vestuari. Però no us preocupeu que jo estic aquí per ajudar-vos.

Coses a tenir en compte en les sessions de maternitat tant d’estudi com d’exterior:

1. Tant si vens sola com acompanyada, el vestuari fa que el resultat sigui encara millor, ja que li dona “la guinda al pastel”, per exemple, uns colors mal escollits poden desencantar el resultat. Així que és important

EVITAR:
– Marques grans a les samarretes.
– Combinar estampats entre vosaltres, per exemple, la mamà una faldilla de quadres, el papà una samarreta de ratlles.
– Colors estridents, desaconsello els colors fluor, cridaners… com per exemple groc “canari”, rosa fluor…
– Teixits sintètics.

ACONSELLO:
– Colors neutres, paletes de beixos, verd oliva, verd clar, ocres. Un Consell que sempre dono és que penseu en els colors que podreu trobar a la natura, i seguir aquesta gamma cromàtica, sobretot en les sessions d’exterior.
– Estampats, si per exemple, la mami vol portar un vestit de floretes en tons naturals, per la resta de components que la roba sigui llisa.
– Teixís, com el cotó, el lli, llana (per l’hivern) són teixits naturals que donen harmonia a la imatge.
– “Menos es más” polseres, rellotges… si portem molts complements, en pot despistar de l0 essencial, que sou vosaltres!, porteu només el que realment sigui necessari, o en el cas que sigui especial per a vosaltres, per exemple els anells de casats.

2. Maquillatge i perruqueria. Sempre dic que cadascú ha de sentir-se un mateix a les fotos, és a dir, si mai ens maquillem potser ens veiem molt poc naturals. Però és veritat que una mica de tonalitat i rímel sempre dona més llum a la nostra expressió (en excés pot donar un resultat poc natural). Pel que fa al pentinat, anar a la perruqueria o no, és decisió personal, però és important que el cabell no sigui una incomoditat durant la sessió (com per exemple que el serrell ens vingui contínuament a la cara). Recorda-vos que disposem de servei de maquillatge i perruqueria.

3. Comoditat: roba que no estrenyi perquè no deixi marques, el mateix durant el dia no facis servir res que et pugui estrènyer i que deixi marques a la panxa, turmells, etc.

4. Si veniu acompanyades, tots els components de la sessió heu de seguir la mateixa gamma cromàtica i estil en els teixits.

5. Un vestuari que es pugui veure la panxa, en el cas que vulgueu (jo sempre aconsello fer alguna foto amb la panxa a l’aire, no tingueu vergonya en el cas que tingueu alguna estria, marca, etc… això ho parlem a la sessió i es pot editar amb Photoshop (sempre que sigui possible).

6. Jo tinc alguns vestuaris que podeu veure a l’estudi en el cas que us costi molt trobar vestuari.

7. Depèn del pack escollit, podreu canviar de vestuari, però mínim hi haurà dos vestuaris, i un d’ells com he comentat abans recomano que es vegi la panxa, potser no us cal ni canviar-vos la part de baix, simplement amb un canvi de camisa és suficient.

8. Si veniu amb petits fins als 8-10, com que la sessió pot tenir una durada d’entre 45 i 90 min, us aconsello que porteu alguna cosa per jugar, o berenar (si l’hora coincideix) si són petits intentar que facin migdiada abans, i que estiguin descansats, sobretot en les sessions que es fan a última hora del dia.

9. Animals de companyia, només es podran portar a les sessions d’exterior, i en el cas d’estudi consultar condicions especials.

PER A LES SESSIONS D’ESTUDI:

– Necessitaré que porteu roba interior llisa una en color blanc i l’altre negre, la farem servir segons els escenaris que fem servir a la sessió, que no sigui esportiva ni de lactància, es recomana portar calceta o tipus culotte. Important que el sostenidor sigui d’una talla adequada, per assegurar la vostra comoditat. A Woman Secret, Oisho, H&M, etc. podreu trobar conjunts amb bona relació qualitat-preu amb un estil actual, elegant i minimalista.

– Roba podeu portar: vestits, pantalons o faldilles (no tenen perquè ser premamà, sí!, podeu portar un pantaló normal encara que no cordi. Inclús podeu comprar un pantaló de talla més gran per la sessió) camises tipus “oversize” que es puguin obrir. La idea és que us sentiu guapes, còmodes i us identifiqui i no us “sentiu disfressades”.

– Realitzarem les fotos sense sabates, en el cas de voler portar, que no siguin esportives (sobretot en el cas dels homes i nens) i que estiguin netes.

PER A LES SESSIONS D’EXTERIOR:

– Heu de tenir en compte que us canvieu a l’exterior, jo us facilito estora per la vostra comoditat, us recomano que porteu la primera muda ficada, i la resta tot preparat (tant la vostra com la de la resta d’acompanyants) perquè el canvi de vestuari sigui àgil.

– Les sabates no són les grans protagonistes, ja que la majoria de plans que no es veuen, però en tot cas evitar calçat esportiu, i tenir cura que estiguin polides.

– Roba podeu portar: vestits, pantalons o faldilles (no tenen perquè ser premamà, sí!, podeu portar un pantaló normal encara que no cordi. Inclús podeu comprar un pantaló de talla més gran per la sessió) camises tipus “oversize” que es puguin obrir. La idea és que us sentiu guapes, còmodes i us identifiqui i no us “sentiu disfressades”.

Aquí us deixo el portafolis de les fotos de premamà perquè tingueu idees: MATERNITY

El record és per vosaltres, i com més mimeu els preparatius més us agradarà el resultat, això és com un bon plat, el cuiner és important, però els ingredients fan que un el resultat sigui excel·lent. Si voleu podeu enviar-me per whatsapp fotos amb el vestuari que heu seleccionat, així us puc assessorar si hi ha quelcom que no pugui encaixar.

Recordar portar ecos, algunes sabatetes del nadó, o qualsevol altra cosa que us faci il·lusió que surtin en els vostres records.

GALERIA MATERNITY

Pagines web recomanades:

– H&M:H&M premamá

– Zara: Zara opciones premamá

– Mango: Mango

Podreu trobar també a Kiabi, Temu… a internet hi ha una gran oferta. El comerç local sempre és una bona opció, si teniu la possibilitat no dubteu, i deixeu-vos assessorar pels professionals.